Loft appartement Eindhoven

Loft appartement Eindhoven

Voor een Loft appartement in hartje Eindhoven heeft Yksi Ontwerp het Interieur ontwerp verzorgd. Dit ontwerp bewijst dat kleiner gaan wonen niet perse betekent dat je hoeft in te leveren in woon kwaliteit of gevoel van luxe.

Met creatief gebruik van ruimte en hoogte is een extra verdieping gemaakt door middel van een op zichzelf staande staal constructie, verwerkt in een groot strak afgewerkt meubel. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte optimaal benut voor een ruime woonruimte met open keuken, maar ook voor een riante slaapruimte en badkamer gemaakt konden worden. De belangrijkste uitdaging in deze indeling was de beperkte hoogte, opgelost met de loopburg over de keuken, waardoor overal comfortabel gelopen kan worden.

Het geheel is verbonden via de hal, die bestaat uit een eiken houten tunnel waarin alle deuren naar de badkamer en de opslag- en facilitaire ruimtes wegvallen in het materiaal behalve één uitsnede voor de weg naar boven. Verder is de verlichting minimalistisch weggewerkt in een LED-lijn.

De strakke keuken bestaat uit een wand met kook nis en een keukeneiland, dit alles gemaakt van luxe materialen zoals Fenix HPL fronten, Dekton werkblad en uitgevoerd met onzichtbare grepen. Boven het keukeneiland en de eettafel hangen twee op maat gemaakte lampen voor een perfecte balans tussen functionele en decoratieve verlichting.