Kinderpolie Maasstad ziekenhuis Rotterdam

Kinderpolie Maasstad ziekenhuis Rotterdam

Yksi Ontwerp maakt bijzonder speelgoed voor nieuw Rotterdams ziekenhuis. Op woensdag 29 juni is de speciaal ontworpen containerkraan op de kinderpolikliniek in het Maasstad Ziekenhuis officieel geopend. Kinderen die een bezoek brengen aan de kinderpoli vinden daar een in het oog springende afleiding met een oer-Rotterdamse uitstraling. Naast de heuse hijskraan staan ook diverse containers met een zit- of speelelement. In totaal zijn 50 containers verdeeld over de wachtruimten waar veel kinderen komen. Yksi Ontwerp bedacht het plan en deed de vormgeving.

De aanblik van een grote hijskraan en stapels containers domineert de entree van de kinderpoli. Je kunt er niet omheen. Dit is waar de kinderen meestal voor het eerst worden geconfronteerd met het ziekenhuis. “De vraag was in eerste instantie om iets bijzonders voor kinderen te ontwerpen, passend in de inrichting van de diverse wachtkamers. Iets wat bovendien een duidelijke link zou hebben met de stad Rotterdam,” aldus Eduard Sweep. “Rotterdamser dan een hijskraan met containers kan haast niet. Bovendien maakt die grote installatie natuurlijk indruk. Op deze manier herkennen de kinderen de containers in de diverse wachtkamers dan ook meteen als ‘hun domein’. De containers nodigen bovendien uit om aan de slag te gaan, ze prikkelen de creativiteit.”

Stichting vrienden Maasstad Ziekenhuis is op zoek gegaan naar sponsors voor dit speciale project. Het plan kreeg steun van de stichting DaDa, die zich beijvert voor een betere zorg voor kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland. Gezien de uitvoering lag sponsoring door bedrijven uit de Rotterdamse haven voor de hand. Dankzij de financiële steun van Smith-Holland koelcontainers, ECT en DeltaPORT Donatiefonds heeft de stichting voldoende fondsen ingezameld om dit project te kunnen realiseren.