JAPTH; just a perfect thing

JAPTH; just a perfect thing

JAPTH is een nieuw Nederlands designlabel waaraan ontwerpers als Richard Hutten, Yksi Ontwerp en de broers Patrick en Riccardo Belli meewerken. De eerste collectie bestaat uit LED-design lampen waarbij de mogelijkheden en eigenschappen van LED-technologie sterk leidend zijn. De lancering van het label vindt plaats tijdens de Salone del Mobile bij Masterly, the Dutch Pavilion.

Meer mogelijk met LED
Medeoprichters Aart van Rooij en Eduard Sweep: “We merkten dat het grote scala aan nieuwe functionele en technische mogelijkheden van LED in veel ontwerpen nog niet ten volle werden benut. Veel ontwerpers gaan nog steeds uit van de eigenschappen en vormtaal van de traditionele lichtbronnen. Dat doorbreken we met een collectie armaturen ontworpen door Nederlandse ontwerpers, bekend en onbekend, die deze mogelijkheden in ontwerp en gebruik echt optimaliseren”.

Dutch Design
De ontwerpen komen van bekende Nederlandse namen in de designwereld zoals Richard Hutten, Yksi Ontwerp en de broers Patrick en Riccardo Belli. JAPTH zal telkens gevestigde namen combineren met nieuw Nederlands, aanstormend talent. Ontwerpers Alissa & Nienke staan al in de startblokken.

Duurzame en verantwoorde productie
Naast hoogwaardige kwaliteit en verantwoord materiaalgebruik karakteriseren ontwerpen van JAPTH zich door een subtiele en eigenzinnige vormgeving en een uitgesproken karakter. De productie van de armaturen vindt op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier plaats in Nederland;  de lampen worden met de hand vervaardigd door mensen die, om welke reden dan ook, moeite hebben met het zelfstandig vinden van een baan.

Jeroen van der Wielen