Upgrade Eckart College

Upgrade Eckart College

Het Eckart College in Eindhoven is bezig met een upgrade van haar gebouwen en buitenruimte om de beleving van het schoolcomplex in lijn te houden met de huidige gebruikerseisen van de leerlingen. Ontwerpbureaus ArchiPlex en Yksi Ontwerp maakten een uitgebreid plan voor deze upgrade. Om te komen tot zinnige maatregelen die het verblijf op de school aantrekkelijker te maken voor haar leerlingen en leraren vonden eerst een aantal workshops plaats. De wensen en suggesties voor het exterieur: meer zitgelegenheid, meer beplanting en meer kleur.

De herinrichting van de buitenruimte omvat onder andere betonelementen als basis voor de banken, en plantvakken afgewerkt met houten zitmeubilair. De plantvakken met het groen maken het plein aantrekkelijker en klimaatbestendig. De drinkwaterpalen en pingpongtafels stimuleren de leerlingen tot gezonder gedrag.

We kozen voor een combinatie van lange banken en losstaande poefelementen. De lange banken zorgen voor stevige lijnen en benadrukken de diagonaal op het plein waardoor een dynamisch beeld ontstaat. De poefelementen creƫren een individueel en speels karakter en verfijnen het totaalbeeld. Het toegepaste hout is onbehandeld en zal naar verloop van tijd op een natuurlijke manier gaan vergrijzen. Zo passen de banken optimaal in het nieuwe groene beeld van het plein. Zodra het groen gaat groeien en bloeien is het plaatje compleet en kunnen de leerlingen van het Eckart College buiten aangenaam verblijven op het nieuwe zitmeubilair en genieten van het vernieuwde plein