Eckart College upgrade

Eckart College upgrade

Het Eckartcollege in Eindhoven is bezig met een upgrade van de gebouwen met buitenruimte om de beleving van het schoolcomplex in lijn te houden met de huidige verwachtingen van leerlingen. Ontwerpbureaus ArchiPlex en Yksi Ontwerp hebben een uitgebreid plan gemaakt voor deze upgrade. Om te komen tot zinnige maatregelen die het verblijven op school aantrekkelijker maken zijn leerlingen en leraren betrokken doormiddel van workshops . Meer zitgelegenheid, meer beplanting en meer kleur waren de suggesties voor het exterieur. De herinrichting omvat betonelementen als basis voor banken en plantvakken afgewerkt met houten zitmeubilair. De plantvakken met het groen maken het plein aantrekkelijker en klimaatbestendig. De drinkwaterpalen en pingpongtafels stimuleren de leerlingen tot gezonder gedrag.

Er is gekozen voor een combinatie van lange banken en losstaande poefelementen. De lange banken zorgen voor stevige lijnen en benadrukken de diagonaal op het plein waardoor een dynamisch beeld ontstaat. De poefelementen creëren een individueel en speels karakter en verfijnen zo het totaalbeeld. Het toegepaste hout is onbehandeld en zal naar verloop van tijd op een natuurlijke manier gaan vergrijzen. Zo passen de banken optimaal in het nieuwe groene beeld van het plein. Zodra het groen gaat groeien en bloeien is het plaatje compleet en kunnen de leerlingen van het Eckartcollege aangenaam buiten verblijven op het nieuwe zitmeubilair en genieten van het vernieuwde plein.